Tegn på et blokeret hjerte chakra – og hvordan du åbner det

I den spirituelle verden arbejdes der meget med energier i kroppen. For at have det godt, være glad og sund og rask, skal kroppens energier være i balance.

Mange ved måske, at healing netop hjælper til at balancere kroppens energier, men for at forstå både energierne og processerne omkring dem bedre, er det nødvendigt at kende til kroppens 7 chakraer.

Chakraerne er energiområder. Kigger du på en krop, er der i en lige, horisontal linje fra rygsøjlens nederste punkt til toppen af hovedet 7 chakraer, der har hver sin farve. Fra rygsøjlens begyndelse nederst på ryggen og opefter sidder følgende chakraer:

 • Rod chakra (rød)
 • Hara chakra (orange)
 • Solar Plexus chakra (gul)
 • Hjerte chakra (grøn)
 • Hals chakra (blå)
 • Pande chakra (indigo)
 • Krone chakra (lilla)
Chakraerne er energiområder. Kigger du på en krop, er der i en lige, horisontal linje fra rygsøjlens nederste punkt til toppen af hovedet 7 chakraer, der har hver sin farve.

Se også: aura farver

Chakraerne drejer – ligesom tandhjul – og fordeler energien i kroppen. Når de da er i balance. Er der bare ét chakra, der er ude af balance, vil det påvirke hele kroppens energigennemstrømning. Det kan gå ud over dit humør, dit velbefindende og dit sociale liv. Nogle mener endda, at det også kan påvirke dit helbred.

I denne guide er der fokus på hjerte chakra. Du kan læse om, hvad et hjerte chakra er, hvilke tegn, der er på et blokeret hjerte chakra, og hvad du kan gøre for at åbne op for et blokeret hjerte chakra.

Hvad er hjerte chakra?

Hjerte chakraet er placeret midt i brystkassen – og ligesom de øvrige nedre chakraer, sidder hjerte chakraet tæt ved rygraden. Hjerte chakra kaldes også Anahata og afspejler renhed, og der er næppe nogen renere og klarere energi end den, der centrerer sig omkring hjerte chakraet.

Er dit hjerte chakra blokeret, går det især ud over dit kærligheds- og følelsesliv. Det kan være svært at holde på de nære relationer, at åbne op for følelser og at indgå i forhold.

Mange mennesker vil i løbet af deres liv opleve udfordringer omkring deres hjerte chakra. Det er helt naturligt som følge af forliste forhold, sårede følelser eller uhensigtsmæssige relationer.

Et hjerte chakra i balance vil give dig en følelse af at være omgivet af kærlighed og glæde. Det vil skabe en overordnet mening, for du har det godt og føler dig værdsat og heldig, og du befinder dig godt i dine relationer.

Er dit hjerte chakra blokeret, vil du dog opleve problemer med netop dine sociale evner, din relationer og dine følelser; afhængigt af blokeringens omfang.

Tegn på et blokeret hjerte chakra

Tegnene på et blokeret hjerte chakra afhænger i høj grad af, hvem du spørger. Nogle mener, at det primært har effekt på dit følelsesmæssige og mentale velbefindende, mens andre mener, at et blokeret hjerte chakra har direkte indflydelse på dit helbred.

Sidstnævnte gruppe vil mene, at et blokeret hjerte chakra blandt andet kan påvirke hjertet, blodomløbet, blodtrykket og lungerne. Det er dog vigtigt her at nævne, at der intet videnskabeligt belæg er herfor. Det er en overbevisning.

Tegn på et blokeret hjerte chakra kan være følgende:

 • Du føler dig ensom
 • Du bærer nag
 • Du føler dig jaloux
 • Du har svært ved at udtrykke dine følelser
 • Du har svært ved at stole på andre
 • Du har svært ved at vise empati

Hvordan åbner man sit hjerte chakra?

Et hjerte chakra i ubalance skaber en masse svære følelser, og det kan påvirke hele den måde, du ser dig selv og din omverden på. At føle ensomhed eller jalousi kan føre til sværere tilstande som depression og angst, og det er derfor en god idé at arbejde med følelserne og de bagvedliggende årsager.

At få sit hjerte chakra i balance handler i høj grad om flytte fokus. Fokus skal være på det gode og lyse frem for det dårlige og mørke. Før eventuelt en dagbog over dagens små højdepunkter; for eksempel 3 gode ting fra dagen, der gik.

Meditation er en god måde at skabe balance og at finde ind til sig selv. Vælg meditationer med det formål at skabe ro og velvære.

Nogle har glæde af at supplere med hjerteåbnende krystaller (vælg grønne krystaller som for eksempel unakit og malakit) og hjerteåbnende drikke i form af kakao eller te.

Du kan også med fordel få hjælp fra en professionel healer eller fjernhealing, der både kan hjælpe med tilførsel af ny og forbedret energi og med rådgivning i dit individuelle tilfælde.

FAQ

Hvor sidder hjerte chakra?

Hjerte chakraet sidder i midten af dit bryst og fungerer som en slags bro mellem de øvre og nedre chakraer.

Hvilket chakra er grønt?

Hjerte chakraet er grønt. Chakraet har både til formål at styrke bevægelighed og følelser, og det hjerte chakraet styrkes af at befinde sig i naturen (det grønne).

Hvordan healer min sit hjerte chakra?

Er der ubalance i hjerte chakraet, kan det heales. Det kan du gøre ved at fokusere på det gode i dit liv, men også ved at befinde dig i naturen, få hjælp til energihealing fra en healer – eller at forelske dig.

Se også: Få lagt et personligt fødselshoroskop , pesonligt årshoroskop eller et parhoroskop og gå ikke glip af dagens horoskop og månedens horoskop

PERSONLIGT HOROSKOPBESTIL HER
+