Tegn på ubalance i rodchakra – og hvordan du skaber balance

Som du måske ved, består kroppens energigennemstrømning – i mange spirituelle og åndelige overbevisninger – af 7 energicentre kaldet chakraer. Vores rodchakra er, som navnet antyder, chakraernes rod, der er placeret nederst af de 7.

De 7 chakraer sidder på en horisontal linje fra nederst på rygsøjlen ved halebenet til toppen af hovedet. Rodchakraet er placeret dér, hvor rygsøjlen begynder nederst på ryggen.

Er samtlige 7 chakraer i balance, vil dit liv være lige så. Du vil opleve harmoni, glæde og lykke i alle aspekter af dit liv. Mange ude- og indefrakommende faktorer kan dog påvirke chakraerne og skabe ubalance.

I guiden her får du et indgående kendskab til dit rodchakra, og hvordan du kan genetablere balancen, hvis dit rodshakra er ude af balance. Og netop fordi der er tale om rodshakraet, der skaber grundlag for alle de andre chakraer, er det ekstra vigtigt at tage hånd om ubalancer eller blokeringer netop her.

Hvad står rodchakra for?

Hvad står rodchakra for?

Rodchakraet er det nederste af de 7 chakraer. Det hedder Muladhara på sanskrit, hvilket meget passende betyder fundament. Rodchakraet drejer sig nemlig om det fundamentale i dit liv.

Oprindeligt var det de mest basale, fysiske behov, men i dag, hvor tiden er en anden, drejer chakraet sig om din familie, dit hjem og din tryghedsfølelse, herunder økonomi og karriere, der også har indvirkning på det helt fundamentale i dit liv.

Rodchakraet er rødt og er placeret nederst på rygsøjlen ved halebenet. Den røde farve indikerer et stærkt, solidt og energifyldt chakra.

Ubalance i rodchakra

Grundlaget for dit rodchakra dannes i dine første leveår, og det afhænger dermed af den tryghed, kærlighed, relationsdannelse, berøring og omsorg, du blev mødt med i disse år. Har du haft mangler på nogle af disse områder, kan det have skabt en ubalance i dit rodchakra, som har fulgt dig gennem livet.

Typisk vil denne ubalance sætte sig som usikkerhed, frygt eller angst, hvis den får lov at bo i dig. Har du udfordringer med dit selvværd, føler du frygt eller angst, vil årsagen formentlig findes i dit rodchakra.

Tegn på blokeret rodchakra

Er der ubalancer eller blokering i dit rodchakra, vil det typiske tegn være frygt. Frygt har mange ansigter, og det kan dermed være en afdæmpet frygt for sociale sammenhænge eller at gøre noget forkert, men det kan også være i sværere grad som social angst eller dødsangst.

Læs også: Tegn på et blokeret hjerte chakra – og hvordan du åbner det

Uanset frygtens omfang, bør du arbejde med den, så den ikke bliver værre og hæmmende for din hverdag.

Nogle mener også, at et blokeret rodchakra kan få helbredsmæssige konsekvenser i området omkring chakraet såsom forstoppelse, iskiasproblemer, kræft i livmoder, æggestokke eller prostata og hæmorider. Dette er dog overbevisninger og ikke videnskabeligt bevist.

Hvordan skaber man balance i sit rodchakra?

Et rodchakra i ubalance kan påvirke dit liv på mange uhensigtsmæssige måder. Det kan påvirke måden, du ser dig selv på, og måden du er i verden på. Derfor er det vigtigt at arbejde med dit rodchakra – og ikke mindst årsagen til, at der er skabt en ubalance.

Nedenfor får du 5 simple hjælpemidler til at skabe balance i dit rodchakra:

  • Meditér: Find ind til dig selv, lær dig selv bedre at kende og skab en indre ro.
  • Fokusér på de positive sider ved dig selv: Hæng post-its op med remindere til dig selv om, at du er en god mor, har kønne øjne eller er en omsorgsfuld partner, eller før dagbog over det ved dig selv, som du er stolt af eller godt kan lide.
  • Dyrk selvomsorg: Husk at lave ting, du kan lide, og som fylder dig op med energi. Sæt mig-tid og interesser i kalenderen, så du husker det i en travl hverdag.
  • Dans: Hør musik, brug kroppen og syng med! Det er en god måde at skabe indre energi og balance.
  • Besøg en healer: Måske har du brug for professionel hjælp til at få tilført ny energi og få bearbejdet nogle af de sværere ting, der ligger i bagagen.

FAQ

Hvad står rodchakraet for?

Rodchakraet står for det fundamentale i dit liv; din selvopfattelse, tryghed, bolig og familie. Rodchakraet danner samtidig fundament for de øvrige 6 chakraer.

Hvad betyder chakra?

Chakra betyder “hjul” på sanskrit, hvilket er en meget passende beskrivelse for de energicentre, der fungerer som tandhjul og fordeler energierne rundt i kroppen.

Se også: Få lagt et personligt fødselshoroskop , pesonligt årshoroskop eller et parhoroskop og gå ikke glip af dagens horoskop og månedens horoskop

PERSONLIGT HOROSKOPBESTIL HER
+