Hvilke stjernetegn passer sammen

Stjernernes, planeternes – ja hele universets – placering kan fortælle meget om din personlighed og dine forudsætninger og muligheder i livet, og de kan faktisk også fortælle om de odds, dig og din partner har i jeres parforhold.

Der er nemlig nogle stjernetegn, der passer bedre sammen end andre.

Så… hvilke stjernetegn passer sammen? Se det herunder.

Uanset, om du er på jagt efter den eneste ene, eller om du allerede har fundet en potentiel livspartner, kan du med et stjernetegn match finde ud af, om I egentlig passer sammen, eller om der er udsigt til konflikter og uoverensstemmelser.

personligt parhoroskop

Interesseret i et parhoroskop?

Opdag hemmelighederne i dit parforhold med vores præcise og indsigtsfulde parhoroskop! Få en dybere forståelse af din partner og opbyg en stærkere, mere tilfredsstillende forbindelse.

Når det kommer til at finde sit livs kærlighed, er der altid den der helt særlige kemi, der spiller ind. Enten er den der, eller også er den der ikke; uanset hvor godt et match vedkommende ellers er på papiret. Kemien kan typisk forklares ud fra stjernetegn, og selvom kemi er en underlig størrelse, er det nu slet ikke så underligt endda, at der er nogen, der svinger bedre sammen end andre.

Stjernetegn kan vise styrker og svagheder

Horoskop match og stjernetegn der passer sammen handler dog ikke kun om den anden. Det handler i lige så høj grad om at lære dig selv at kende. At finde ud af, hvorfor du reagerer på visse måder i visse situationer. Hvorfor nogle personligheder passer bedre med din personlighed end andre.

Alle stjernetegn har styrker og svagheder, og de skal helst kombineres hensigtsmæssigt i et parforhold for at forholdet får ben at gå på og holder ved på den lange bane. Det giver altså rigtig god mening at lære om både eget stjernetegn og stjernetegn match.

Stjernetegn – hvem passer sammen?

Der er ingen tvivl om, at du kan lære meget om dit kærlighedsliv via dit og din (potentielle) partners stjernetegn. Inden du går i dybden med jeres stjernetegn, parforhold og horoskoper, kan du få et overblik i nedenstående ”Stjernetegn kærlighedsmatrix”, som er en graf over, hvordan stjernetegn kærlighedsmæssigt matcher.

Hvilke stjernetegn passer sammen stjernetegn match infografik graf - Hvilke stjernetegn passer sammen

I grafen bruges 3 forskellige tegn:

 • Thumbs down, der betyder ”dårligt match”
 • Thumbs up, der betyder ”godt match”
 • Hjerte, der betyder ”Perfekt match”

Der er naturligvis ingen regler uden undtagelser, men stjernetegn med et fælles hjerte er som udgangspunkt det bedste match. Stjernetegn med fælles thumbs up skal der kæmpes lidt mere for; også undervejs i forhold. Der skal indgås kompromisser, men det kan sagtens blive godt. Stjernetegn med fælles thumbs down er som udgangspunkt et dårligt match, og der skal kæmpes rigtig meget, hvis disse stjernetegn skal forenes i harmoni.

Stjernetegn og kærlighed

Stjernetegn og kærlighed - Hvilke stjernetegn passer sammen

”Hvordan passer vi sammen?”, tænker du måske om ham eller hende den søde, du enten dater eller overvejer at invitere ud. Jeres stjernetegn kan afsløre meget. Nedenfor får du et overblik over alle 12 stjernetegn og deres kærlighedsmæssige potentialer og faldgruber.

Vædderen

Vædderen foretrækker at bestemme og have kontrol. Derfor passer Vædderen kærlighedsmæssigt bedst sammen med stjernetegn, der ikke har samme behov. Derudover er Vædderen både spontan og modig og kaster sig ofte ud i nye ting, hvilket en partner helst skal bakke op om.

 • Bedste match: Løven, Skytten og Tvillingerne
 • Dårligste match: Krebsen, Stenbukken og Vægten

Løven

Løven er viljestærk, impulsiv og har tendens til at være ret dramatisk. En partner skal kunne tackle de store følelser, en Løve besidder, og gerne være den rolige modpol.

 • Bedste match: Vædderen, Løven og Skytten
 • Dårligste match: Jomfruen og Stenbukken

Skytten

Skytten er selvsikker og elsker følelsen af frihed og nye eventyr. Et kedeligt sofaforhold er ikke noget for en Skytte; der skal ske noget. Til gengæld er en Skytte en ærlig partner, der ikke er bange for at sige sin mening, og som hviler i sig selv.

 • Bedste match: Vædderen, Løven og Skytten
 • Dårligste match: Tyren, Jomfruen og Stenbukken

Tyren

Tyren er kendt for at være én af de mest stædige personligheder. Der er til gengæld ikke så meget pis med en tyr, og der er ikke behov for de store følelsesmæssige udfald – hverken fra Tyren selv eller fra en partner. En tyr er meget loyal og en partner for livet.

 • Bedste match: Tyren, Jomfruen og Krebsen
 • Dårligste match: Vandmanden og Tvillingerne

Jomfruen

Jomfruen er om nogen ordentlig og pligtopfyldende. Det gælder i alt, en Jomfru laver; også i parforholdet. En Jomfru foretrækker typisk et roligt og mageligt parforhold, hvor man ved, hvad man har. Til gengæld kan der tilbydes stabilitet og tro følgesvend i livet.

 • Bedste match: Tyren, Jomfruen og Stenbukken
 • Dårligste match: Vædderen, Skytten, Tvillingerne

Stenbukken

Stenbukken er først og fremmest målrettet og ambitiøs og går gerne efter ”hele pakken” i livet. En Stenbuk får typisk, hvad han/hun vil have rent karrieremæssigt, men kan have sværere ved at opnå det kærlighedsmæssigt, da fokus er på karrieren. En partner skal kunne give plads til dette.

 • Bedste match: Jomfruen, Tyren og Stenbukken
 • Dårligste match: Vædderen, Skytten og Løven

Tvillingerne

Tvillingerne er udadvendte og sociale, og der er aldrig pinlig tavshed i rum med en Tvilling. Den charmerende og indbydende facade skjuler dog også en person, der kan være svær rigtig at komme ind under huden på.

 • Bedste match: Vædderen, Vægten og Løven
 • Dårligste match: Krebsen, Skorpionen og Fisken

Vægten

Vægten er social og lettere forfængelig. Luksus kendetegner ret god det, Vægten ynder at bruge tid og penge på. Materiel overflod kan forventes i et forhold, men økonomiske laster kan følge med. En Vægt har brug for en ligesindet eller en partner, der kan skabe lidt struktur i hverdagen.

 • Bedste match: Løven, Skytten og Vægten
 • Dårligste match: Jomfruen, Stenbukken og Krebsen

Vandmanden

Vandmanden er en original, der både er meget intelligent og typisk også ganske opfindsom. Den lidt specielle personlighed skal der være plads til i forholdet; ligesom Vandmanden fungerer bedst med en person med tilsvarende høj intelligens.

 • Bedste match: Tvillingerne, Vægten og Vandmanden
 • Dårligste match: Tyren, Jomfruen og Stenbukken

Krebsen

Krebsen er både omsorgsfuld og følsom, men også ganske perfektionistisk, hvilket også kommer til udtryk i et forhold. Det hele skal helst spille, ellers kan følelserne hurtigt rulle sig ud. Til gengæld vil lykken ingen ende tage, når det går godt.

 • Bedste match: Krebsen, Skorpionen og Fisken
 • Dårligste match: Vædderen, Tvillingerne og Vandmanden

Skorpionen

Skorpionen er kendt for at være mystisk og svær at komme ind på, men er du først inde på livet af en Skorpion, vil du finde ud af, at han/hun er en stærk og lidenskabelig person, hvilket både kommer til udtryk i gode stunder og konflikter.

 • Bedste match: Krebsen, Skorpionen og Fisken
 • Dårligste match: Skytten, Vandmanden og Tvillingerne

Fisken

Fisken er meget følsom og har nemt ved at blive forelsket og at lade sig overrumple af følelserne. Den drømmende tilgang til livet giver både mulighed for eventyr og skuffelser, men det er sjældent kedeligt i selskab en humørfuld Fisk.

 • Bedste match: Fisken, Skorpionen og Krebsen
 • Dårligste match: Tvillingerne, Vægten og Vandmanden

Hvorfor passer nogle stjernetegn bedre sammen?

Hvorfor passer nogle stjernetegn bedre sammen? - Hvilke stjernetegn passer sammen

Det er ikke nogen nyhed inden for astrologiens verden, at nogle stjernetegn overordnet set passer bedre sammen end andre. Det skyldes, at mennesker født i et bestemt stjernetegn typisk deler nogle fælles personlighedstræk, værdier og egenskaber.

Ud fra det kan man analysere, hvor godt disse personlighedstræk, værdier og egenskaber går i spænd med andre stjernetegn. Der er altså intet hokus pokus i et at matche stjernetegn. Det handler grundlæggende om at finde personligheder og værdier, der passer godt sammen.

Folk med de samme værdier og grundholdninger vil ofte leve mere harmonisk sammen. Der er ikke lige så mange årsager til at konflikte, hvis man er enige. Modsat kan der også være forskellige personlighedstræk, der matcher bedre end ens personlighedstræk.

Har man brug for at bestemme og være i kontrol, er det ikke altid let at være i et forhold med en anden, der har det lige sådan. Der kan det ofte være mere harmonisk med en partner, der ikke har det samme behov for kontrol, men har det godt med, at en anden bestemmer den ydre struktur.

At matche stjernetegn handler altså om at finde grupper af mennesker, der har større sandsynlighed for at komme overens på et kærlighedsmæssigt plan end andre.

Vores stjernetegn passer ikke sammen

Vores stjernetegn passer ikke sammen - Hvilke stjernetegn passer sammen

Det er et godt udgangspunkt, hvis jeres stjernetegn passer sammen. Det gør forholdet, kommunikationen og hele grundlaget nemmere, da jeres personligheder lettere fletter sammen eller understøtter hinanden.

MEN vær opmærksom på, at I sagtens kan få et godt parforhold, selvom jeres stjernetegn ikke umiddelbart er et godt match. Det svarer lidt til, at ikke alle horoskoper og ikke alle dit stjernetegns personlighedstræk passer lige akkurat på dig.

Stjernetegn match er noget generelt. Generelt set vil Vædderen og Løven være et godt match, mens Vædderen og Krebsen vil være et dårligt match. Det betyder dog ikke, at en Vædder og en Løve ikke kan gå fra hinanden, eller at en Vædder og en Krebs ikke kan få et livslangt harmonisk forhold. Måske skal der arbejdes lidt mere på sagen. Måske er det lige jeres atypiske match af stjernetegn kærlighed kan overvinde.

Uanset, om jeres stjernetegn matcher eller ej, er det et godt udgangspunkt for forholdet at vide det. I så fald ved I, hvad der kan blive jeres styrker og jeres udfordringer, og det er et bedre grundlag på forhånd at vide, hvad I skal arbejde på, for at jeres forhold bliver fantastisk.

Få flere detaljer med et parhoroskop

Vil du gerne vide, hvor godt din partner og du matcher rent personlighedsmæssigt, eller hvor I kan arbejde på jeres forhold? Så er et parhoroskop et godt redskab i forlængelse af Stjernetegn kærlighedsmatrixen ovenfor. Et parhoroskop kan både bruges hos dig, der er i et etableret forhold, men også indledningsvist i et nyt forhold for at skabe det bedste astrologiske grundlag. Et parhoroskop kan hjælpe med at finde et fælles fodfæste; at forstå sig selv og hinanden, at give plads til forskellige værdier og holdninger og at kommunikere hensigtsmæssigt.

ÅRSHOROSKOPER FOR 2024 LÆS HER
+