Stjernetegn

Stjernetegn er bestemt ift. jordens bane om solen og er opkaldt efter de stjernebilleder eller konstellationer, som mennesket i mere end to årtusinder har kunne genkende på stjernehimlen.

Læs mere om dit stjernetegn her:

Vaedder stjernetegn 1 - Stjernetegn

Tyr stjernetegn 1 - Stjernetegn

Tvilling stjernetegn 1 - Stjernetegn

Krebs stjernetegn 1 - Stjernetegn

Loeve stjernetegn 1 - Stjernetegn

Jomfru stjernetegn 1 - Stjernetegn

De samme billeder er vendt tilbage på himlen på de samme tidspunkter hvert eneste år. I gamle dage – før vi havde opfundet kompas, radar eller google maps – har folk brugt stjernebillederne til at navigere med på havene. De er også blevet brugt til at bestemme de bedste tidspunkter for at så og høste i landbrug og meget andet.

Vædderen er det første stjernetegn af de 12, fordi perioden starter det øjeblik på året, hvor nat og dag varer lige længe. Det vi kender som forårsjævndøgn.

Læs om de 12 stjernetegn her

Alle 12  er bundet sammen med ét ud af fire elementer, som er Luft, Vand, Jord og Ild. Herudover kan et stjernetegn være feminint eller maskulint, aktivt eller passivt samt positivt eller negativt. Disse elementer er utrolig vigtige og fortæller en masse omkring de typer personer, vi grundlæggende er. Du kan formentlig genkende et eller flere personlighedstræk hos dig selv eller folk omkring dig, hvis du læser om deres eller dit eget.

Du kender med garanti din fødselsdato og den skal du nu bruge for at finde det stjernetegn, du er tilknyttet. Du kan også læse om din familie og venners stjernetegn og horoskop, hvis bare du ved hvornår, de er født. Herunder har vi listet alle 12 med datoer, så du let kan danne dig et overblik og klikke videre.

Du kan også læse alt om de 12 kinesiske stjernetegn / dyr her.

Hvad fortæller stjernetegnet egentligt om dig?

Stjernetegn

Hvor skal du begynde, når du ikke ved hvad dit særlige stjernetegn afslører? Afslører dit stjernetegn måske, om du finder den ægte kærlighed, eller om du synes om dit næste drømmejob eller mand?

Men måske er det bare således, at det du læser i stjernetegnet, kun afslører det du selv tror? Blot tag det afslappet og læs Astrologernes viden om stjernetegnene, som udtryk for at alt er muligt. Nej du vil blive overrasket over dit stjernetegn, og over at konstatere, at det er lykkedes astrologerne at tyde stjernerne korrekt.

Så, lad os sammen kigger på hvilken egenskaber, styrker, men også svagheder der er tildelt de 12 stjernetegn.

Læs også: Slangeholderen – det 13 stjernetegn

Typiske egenskaber hos de 12 stjernetegn

Herunder kan du læse om de forskellige egenskaber som der er ved de 12 stjernetegn. Vi kommer også ind på stjernetegn datoer for hvert af dem.

Vandmanden (21. januar – 19. februar)

Vandmand stjernetegn

Folk som er født i Vandmandens tegn, elsker frihed og er menneskevenlige. Vandmænd er tolerante og for dem er alle mennesker lige.

Positive egenskaber

Karismatiske, visionære, problemorienterede, indfaldsrige, principtro, venlig mod mennesker og tolerante.

Negative egenskaber

Distancerede, kølige, indelukkede, trodsige, har problemer med at binde sig, rebelske, taktløse, depressive og ensporede.

Vandmandens ascendant

Uranus er den styrende ascendant for Vandmanden. Karakterbilledet af Vandmandens ascendant er lidt modstridende. De er kommunikative og finder mange venner, men de er samtidig betænksomme, omhyggelige og tilbageholdende. Så på den ene side kan de virke godmodige og charmerende på nogle mennesker, mens de for andre virker mærkelige. De vil helst undgå opbrud og ændringer i deres liv. Efterfølgeren til Vandmanden er Løven, og denne er deres passende partner. Dynamikken kan give masser af gnist i forholdet.

Fisken (20. februar – 20. maj)

Fisk stjernetegn

Folk som er født i Fiskens tegn har en udtalt sensibilitet. Deres følsomhed kender tilsyneladende ingen grænser.

Positive egenskaber

Hjælpsomme, opfindsomme, følsomme, fulde af forståelse, generøse, omgængelige, idealistiske og kreative.

Negative egenskaber

Manglende beslutningsevne, lunefulde, uden disciplin, naive, passive, sløve og bader i selvmedlidenhed.

Fiskens ascendent

Neptun er den styrende ascendent for Fiskene. Fiskens ascendent er en drømmende, godtroende og følsom person. Fisk viser altid stor sympati for andre menneskers lidelser, og deres behagelige og varmhjertede natur overdrives sommetider og bliver udnyttet af andre. De har en stor trang til det kunstneriske og metafysiske. Efterfølgeren til Fisken er Jomfruen, og dermed også deres egnede partner. Disse fanger på deres rationelle måde, og kan være de perfekte tillæg til Fisken.

Vædderen (21. marts – 20. april)

Vaedder stjernetegn

Folk som er født i Vædderens tegn er direkte og åbne mennesker, som udstråler energi.

Positive egenskaber

Modig, lidenskabelig, eventyrlystne, eventyrlystne, vedholdende, utrættelig, direkte, åben og målrettet.

Negative egenskaber

Stridbar, aggressiv, oprørt, selvcentreret, utålmodig og hensynsløs.

Vædderens ascendent

Mars er den styrende ascendent for Vædderen. De fremtrædende egenskaber: Energisk, livlig, energisk og selvbevidst. Vædderen har en tendens til ikke at stole på nogen. De slipper kun nødigt tøjlerne. Vægten er efterfølgeren til Vædderen, og deres passende partner. Forsigtigheden og balancen hos sådanne en partner, kan være en god støtte for Vædderen.

Tyren (21. april – 20. maj)

Tyr stjernetegn

Folk som er født i Tyrens tegn, er præget af deres absolutte loyalitet over for deres medmennesker. Af samme grund er de også meget elsket.

Positive egenskaber

Sikkerhedsorienteret, loyale, pålidelige, kunstnerisk begavede, praktiske, positiv holdning til livet og beskyttende.

Negative egenskaber

Stædige, konservative, jaloux, hedonistiske, mistænkelige, ejendomsorienterede, forsigtige og træge.

Tyrens ascendent

Den styrende eller dominerende ascendent for Tyren er Venus. Kendetegnene for Tyren: Ønske om sikkerhed og beskyttelse såvel som stædighed. Det er let for dem, at bryde ud af gode vaner og forlade de trygge omgivelser. Tyren har en beroligende virkning på sine medmennesker. Skorpionen er efterfølgeren til Tyren, og en egnet partner. Skorpionens åbne, sjælfulde og sensuelle karakter kan påvirke Tyren.

Tvillingen (21. maj – 21. juni)

Tvilling stjernetegn

Tvillinger går suverænt, sikkert og klogt gennem livet. De løser næsten alle problemer enkelt og let.

Positive egenskaber

Fleksible, videbegærlige, nysgerrige, intelligente, kommunikative, muntre, charmerende og elskede.

Negative egenskaber

Uærlige, lunefulde, urolige, upålidelige, rastløse, disciplinløse og overfladige.

Tvillingens ascendent

Den styrende ascendent for Tvillingen er Merkur. Karaktertræk: Humor, eufori, en øget trang til at kommunikere og en høj absorberingsevne. Så hurtigt som man kan få Tvilllingens opmærksomhed eller tvillingens interesse, ligeså hurtigt kan du miste det igen. Således en Skytte den passende partner for tvillingen, fordi deres principielle tro og uafhængighed kan være lærerigt for tvillingen.

Krebsen (2. juni – 22. juli)

Krebs stjernetegn

Mennesker, som er født i Krebsen tegn, har stærke intuitive evner og er meget følsomme for følelser. Men det falder ikke altid godt ud i deres miljø. Nogle er endda bange.

Positive egenskaber

Udholdende, hårde, intuitive, metodiske, målrettede og sparsomme.

Negative egenskaber

Har tendens til selvmedlidenhed, sentimental, følsom, irritabel, besiddende og over følsom.

Krebsens ascendent

Den styrende ascendent for Krebsen er Månen. For Krebsen er det på samme måde som for Tyren. Han har også ønsket om sikkerhed og beskyttelse. Alt, der gør livet behageligt, finder han godt. Sådan noget som risikoberedskab og eventyrlyst ligger ikke dem på sinde. Det kan de slet ikke lide. Krebsen imponerer med sin naturlige beskytter instinkt. Desuden er han en god observatør og meget følsom. Kræftens efterfølger er Stenbukken, og derfor er dette også den passende partner. Man kan stole på Stenbukken.

Løven (23. juli – 23. august)

Loeve stjernetegn

Løven er varmhjertet og åben overfor sine medmennesker. Deres sympatiske væsen gør dem elsket af deres medmennesker.

Positive egenskaber

Stolt, åben, modig, autoritær, elskværdig, optimistisk, udadvendt og værdig.

Negative egenskaber

Indbildsk, kontrolfreak, depressiv og arrogant.

Løvens ascendent

Den styrende ascendent for Løven er solen. Alt drejer sig om Løven. De lyser og stråler på deres omverden. De går godmodigt og fulde af humør gennem livet. Ofte farver deres karisma og karakterstyrke deres medmennesker. Løvens efterfølger er vandmanden og derfor også den passende partner. Vandmænd, der ikke er så spektakulære, og er af mere tilbageholden natur, har en vis tiltrækningskraft på løven.

Jomfruen (24. august – 23. september)

Jomfru stjernetegn

De, som er født i Jomfruens tegn, er meget ærlige mennesker. De lever gennem deres analytiske kompetencer, og deres utrolige forståelse.

Positive egenskaber

Intelligente, oprigtige, ærlige, hurtig opfattelse, lære begærlige, pålidelige, beskedne og ordentlige.

Negative egenskaber

Overdrevne perfektionister, sorgfulde, vil have ret, hypokondere og utilnærmelige.

Jomfruens ascendent

Den styrende ascendent for Jomfruen er Merkur. Sommetider er Jomfruen urolig og eftertænksom. De sikrer sig dog altid gennem en afslappet underholdningsværdi med deres veltalende, skarpe og kommunikative væsen. Jomfruer kan lide at have kontrol over alt, især følelser. Jomfruens efterfølger er fisken og dermed deres passende partner. Fisken kan trods alt nemt distrahere jomfruen fra at tænke for meget.

Vægten (24. september – 23. oktober)

Vaegt stjernetegn

Folk som er født i Vægtens tegn, betragtes som elskelige medmennesker og er velkomne gæster overalt. Med deres kultiverede charme og sindsro, er de naturligvis positive.

Positive egenskaber

Elskelige, ligefremme, diplomatiske, fredselskende, ærlige, kultiverede og intelligente.

Negative egenskaber

Selvmedlidenhed, ubeslutsomme, sårende, manglende selvtillid og dovne.

Vægtens ascendent

Den styrende ascendent for Vægten er Venus. De markante kendetegn ved Vægten: høflighed, elegance og god smag. De bryder sig slet ikke om dårlig stemning og stridigheder. De kan ikke godt med modvilje. Vægtens efterfølger er Vædderen og dermed også den passende partner. Vædderes selvbevidsthed kan være en god støtte for Vægten.

Skorpion (24. oktober – 22. november)

Skorpion stjernetegn

Skorpioner fanger med deres lidenskab og styrke, som de de bruger i jagten på deres livsmål. Dette stjernetegn søger, med en stædig beslutsomhed, konstant det højeste eller det laveste, der kan opnås.

Positive egenskaber

Bestemte, analytiske, lidenskabelige, pålidelige, kreative og udstyret med stor udholdenhed.

Negative egenskaber

Fordømmende, jaloux, hadefulde, hævngerrige, fjendtlige, hensynsløse og deprimerede.

Skorpionens ascendent

Den styrende ascendent for Skorpionen er Pluto. Pluto virker mystisk på Skorpionen tæt på. Med deres udholdenhed og erotiske karisma, har de en fortryllende effekt på deres omgivelser. Og når det brænder omkring dem, tager de tøjlerne fast i hånden, for at trække vognen ud af snavset igen. Skorpionens efterfølger er Tyren, og dermed er tyren også den passende partner for dem. Tyrens standhaftighed og stædighed minder om Skorpionens karakter. Dermed finder to sammen, som supplerer hinanden.

Skytten (23. november – 21. december)

Skytte stjernetegn

Mennesker som er født i Skyttens tegn, fremstår som meget optimistiske mennesker. De går ganske enkelt sorgløse gennem livet. Det er de fødte filosofer og tænker i gode tider gerne over de fundamentale spørgsmål i livet.

Positive egenskaber

Sorgløse, optimistiske, tænkere, frisindede, videns begærlige, vise, intelligente, energiske, åbensindede, direkte, glade og åbne.

Negative egenskaber

Uorganiserede, pralende, taktløse og lider under forsvindingstrang.

Skyttens ascendent

Den styrende ascendent for Skytten er Jupiter. Således lever Skytter deres afslappede og varierede liv med samme lethed som løven, målbevidst og med næse for sjove muligheder. De kan slet ikke lide monotoni. Skytter er udadvendte og kosmopolitiske. Skytters efterfølger er tvillingen, og derfor også deres passende partner. Tvillingens kompleksitet bliver aldrig monotont for Skytten.

Stenbukken (22. december – 20. januar)

Stenbuk stjernetegn

Folk som er født i Stenbukkens tegn, er meget flittige og produktive arbejdere, som bringer deres arbejdsopgaver meget resultatorienteret an. Stenbukken er i stand til at udvikle strategier for at nå sine mål. Han er den fødte leder.

Positive egenskaber

Flittig, ambitiøs, hårdt arbejdende, strateg, traditionsbevidst, anfører og tålmodig.

Negative egenskaber

Bange, nærige, pessimistiske, hæmmede, ordensfanatikere, mangel på vitalitet, smålige og stressanfald.

Stenbukkens ascendent

Den styrende ascendent for Stenbukken er Saturn. Målrettet, velordnet og energisk, Stenbukke har altid deres mål i tankerne. De har selvsikkerhed, men de er lige så tilbageholdne. Efterfølgeren til Stenbukken er Krebsen, og derfor er det også den passende partner. Krebsens livbevidste og sjælfulde natur kan være en støtte for Stenbukken.

5 egenskaber ved dit stjernetegn

Du kan vælge dit stjernetegn i videoens menu til højre eller på en af de små hvide prikker i bunden af videoen

ÅRSHOROSKOPER FOR 2024 LÆS HER
+