Tarotkort


Træk dagens tarotkort her

Her på Horoskopnettet.dk har du mulighed for at benytte funktionen ”træk dagens tarotkort” – ganske gratis. Du trykker blot på tarotkortet nedenfor, og så vælger skæbnen det kort, der passer til din dag. Til kortet hører en beskrivelse af betydningen, som du kan gøre brug af i det omfang, du finder passende.

Træk dagens tarotkort online her

Tarotkort bagside
The Hermit (Eneboeren)

Indadvendthed. Indre lys. Visdom.

Isolation er ikke altid dårligt, og måske er der en opgave eller lignende, som kræver din fulde opmærksomhed. Eneboeren er den kloge ældre, der husker os på, at vi har de rigtige svar inde i os selv. Det er på tide at vende opmærksomheden indad, lytte til din indre visdom og have noget tid for dig selv. En stille aften med stearinlys eller en lang gåtur alene, er rigtig godt lige nu. Gør som eneboeren, find ind til din kerne og lys derefter op for andre.

Tarotkort bagside
Temperance (Mådehold)

God indflydelse. Harmoni. Ligevægt.
Du er på rette vej og du er i balance. Du har en god indflydelse på dine omgivelser og har overskud til at tage velovervejede beslutninger. Nyd den frihed der følger med indre ro og overvej om du skal bruge noget af dit overskud og balance til at hjælpe nogen omkring dig.

Tarotkort bagside
The World (Universet)

Enhed. Fuldendelse. Absolut frihed.
Du er endelig nået til et sted, hvor du kan nyde frugterne af det hårde arbejde. Den store afslutning er her, og den er smuk og befriende. Der er harmoni omkring dig og det er i denne ro og orden, at du kan læne dig tilbage og nyde din frihed. Vid at arbejdet nu er udført og du er i din gode ret til at træde tilbage og slappe af. Måske udlandet kalder på dig?

Bland kort
Vend alle kort

Mange bruger dagens tarotkort som en vejledning eller inspiration til dagen, der kommer. Af den årsag anbefales det også at trække dagens tarotkort om morgenen, så du har mulighed for at tage det i betragtning i løbet af dagen. Du kan dog også vælge at trække det til aften som en evaluering over dagen, der gik.

Indhold vis

Er der noget særligt, du gerne vil guides i eller have svar på, så tænk på det, inden du trækker dagens kort. På den måde vil tarotkortet være i relation til det område, og du vil have større gavn af det.

Er I flere, der trækker tarotkort sammen, kan I vælge ”bland-funktionen” efter første kort, så der trækkes et nyt kort til den næste i rækken. Dén, der trækker kortet, bør rent fysisk være dén, der styrer musen og trykker på kortet.

At læse dagens tarotkort gratis er en god start på dagen, der giver stof til eftertanke over de muligheder og udfordringer, du måtte støde på.

Hvad er tarotkort?

Tarotkort er kort med billeder på, der oprindeligt blev brugt som spillekort, og som senere blev brugt i forbindelse med spådomme og fremtidsforudsigelser. Kortene bruges stadig i en vis grad til sådanne formål, men de bruges i endnu højere grad i forbindelse med psykologisk (selv)indsigt og selvudvikling. Hvor nogle sværger til horoskoper, sværger andre til tarotkort.

Tarotkort betydning – Hvad betyder ”tarot”?

Tarot betyder trumf på fransk (af det italienske ord tarocchi). Tarotkort betyder altså trumfkort. Det skyldes, at kortene oprindeligt blev brugt til underholdning a la de spillekort, vi kender i dag. Læs mere herom i afsnittet ”Historien bag tarotkort”.

Hvor mange tarotkort er der?

Der er i alt 78 tarotkort i et standard sæt tarotkort. Kortene er delt op i tre overordnede grupper: Den store Arkana (Arcana Major), Den lille Arkana (Arcana Minor) og Hofkortene, der dækker over henholdsvis ånd, krop og sind.

Træk dagens tarotkort på horoskopnettet - The Magician - Magikeren

Den store Arkana består af 22 tarotkort, som repræsenterer de store begivenheder i livet, og som har mere langsigtede formål og hensigter. Kortene er de mest kendte i forbindelse med spådomme og består af:

 • Nr. 0: Narren
 • Nr. 1: Magikeren
 • Nr. 2: Ypperstepræstinden
 • Nr. 3: Kejserinden
 • Nr. 4: Kejseren
 • Nr. 5: Ypperstepræsten
 • Nr. 6: De elskende
 • Nr. 7: Vognen
 • Nr. 8: Styrke
 • Nr. 9: Eneboeren
 • Nr. 10: Skæbnehjulet
 • Nr. 11: Retfærdighed
 • Nr. 12: Den hængte mand
 • Nr. 13: Døden
 • Nr. 14: Mådehold
 • Nr. 15: Djævlen
 • Nr. 16: Tårnet
 • Nr. 17: Stjernen
 • Nr. 18: Månen
 • Nr. 19: Solen
 • Nr. 20: Dommen
 • Nr. 21: Universet

Den lille Arkana består af 40 tarotkort, der er opdelt i 4 serier:

 • Mønterne
 • Sværdene
 • Bægrene
 • Stokkene

Hver serie i Den lille Arkana består af 10 nummererede kort.

Hofkortene består af de sidste 16 tarotkort, hvoraf der hører 4 hofkort til hver serie i Den lille Arkana. De 4 hofkort består af:

 • Dronning
 • Konge
 • Ridder
 • Page

Hvad betyder de forskellige tarotkort?

Alle tarotkort har hver sin betydning og kan skifte betydning i samspil med hinanden. De 22 kort fra Den store Arkana bruges oftest i forbindelse med spådomme og fremtidsforudsigelser, mens de øvrige 56 kort bruges som daglige guides i stil med horoskoper.

Kortene fra Den store Arkana er det overordnede billede af livet; meningen med det hele. De omhandler livet og døden og alt derimellem, f.eks. vigtige valg og kærlighedsforhold.

Tarotkortene i Den lille Arkana dækker over alt på det fysiske plan i hverdagen. Mønt-kortene afspejler vores synlige ydre situationer, Sværdene afspejler vores mentale tilstande, Bægrene afspejler vores emotionelle, indre virkelighed, og Stokkene afspejler vores intuition.

Hofkortene afspejler dels vores egen mestring af forskellige bevidsthedsniveauer og dels de vigtige personer i vores liv.

Historien bag tarotkort

Tarotkortene er et velbevaret (og videreudviklet) levn fra fortiden. De menes af stamme fra 1400-tallet, hvor de dog fandtes i en anden version, hvor blandt andet Djævlen og Tårnet endnu ikke var udviklet. Disse kom først til i løbet af 1500-tallet, hvor kortene, vi kender i dag, menes at være blevet udviklet.

Læs også: Dagens englekort

De ældst-bevarede kort, man kender til, blev udviklet til den magtfulde og indflydelsesrige italienske Visconti-familie i 1400-tallet. Tarotkortene skulle efter sigende være brugt som underholdning på lige fod med øvrige spillekort, men med tiden er de mystiske billeder blevet tillagt betydning, som er blevet brugt i forbindelse med spådomme.

Ovenstående er, hvad man i praksis ved. Tarotkortene menes at være meget ældre, og der er mange myter tilknyttet. Blandt andet, at der er tale om gamle hellige skrifter, som er skabt af ”Den nye menneskerace”, som er en blanding af halvguder og mennesker. Der er også mange, der mener, at tarotkort er et religiøst levn fra den egyptiske Gud i form af Thots bog, og at der er en direkte forbindelse tiljødernes Kabbalah, eftersom jøderne sagtens kunne have taget dele af Thots bog med sig ud af Egypten.

Især sidstnævnte myter skulle vise sig at få den afgørende betydning for spillekortene som mere end bare spillekort. Efter den første franske revolution, søgte franskmændene efter noget andet og mere, og gamle analytiske værker af tarotkort blev gjort til grundlag for en nærmest forgudelse af tarotkortene med deres relation tilbage til Moses, Egypten og jøderne. Fascinationen af tarotkort spredte sig siden til resten af Europa og Verden, og den dag i dag, bliver de kun mere og mere populære, som tiden går.

Hvor kan man købe tarotkort online?

Foretrækker du at blande, lægge og læse dine tarotkort selv, kan du købe dem online og få leveret dem på din adresse. Selvom det er både hurtigt og nemt at trække dagens kort online her på Horoskopnettet.dk, skal man ikke underminere betydningen af at være i berøring med kortene.

Hvor kan man købe tarotkort online?

Kortene fås i forskellige variationer; typisk er det udelukkende designet, der varierer, og de koster mellem 170 og 500 kr. for et sæt.

Hvilke tarotkort skal jeg vælge?

Tarotkort er en smagssag, og eftersom skæbnen er spundet op omkring kortene og læsning heraf, kan man vælge at tro, at skæbnen også vil hjælpe dig til at vælge det rigtige sæt kort.

Er du nybegynder i tarotkort køb og tarotkort læsning, kan det være en fordel med en (dansk) manual, og i så fald kan du vælge Tarot for begyndere – Tarotkort sæt, som er et perfekt begyndersæt med en uddybende manual i at lægge og læse tarotkort.

Af andre populære tarotkort sæt kan for eksempel nævnes Angel Wisdom Tarot, Millenium Thoth Tarot, Tarot Black and Gold Edition og Aquarian Tarot in a Tin.

Den største forskel på de forskellige tarotkort sæt er deres fortolkning af de forskellige objekter på kortene rent designmæssigt. Der findes tarotkort, der er tegnet af kendte malere/kunstnere, tarotkort inspireret af højtider og tarotkort i alverdens farver og fortolkninger.

Hvordan lægger man tarotkort?

I Princippet kan alle, der ejer et sæt tarotkort, selv lægge dem og ”spå” om fremtiden – eller i hvert fald få svar på – eller hjælp til selvhjælp til – nogle af livets store spørgsmål.

Hvordan lægger man tarotkort?

Tarotkort – sådan gør du:

Bland kortene godt: Den person, som skal have lagt kortene, skal blande dem. Berøringen skaber en spirituel kobling.

Læg kortene: Kortene kan lægges på mange forskellige måder. I princippet kan du lægge dem, som du har lyst. Intet er tilfældigt, og skæbnen vil hjælpe dig med at lægge dem. De mest brugte måder at lægge tarotkort på er Det Keltiske Kors og Viften, hvoraf førstnævnte bruges af professionelle, da metoden er mere kompliceret, og sidstnævnte bruges hjemme i stuen. Du lægger kortene med vifte-metoden ved at sprede alle kortene i en vifte. Du lukker derefter øjnene og trækker et kort med venstre hånd, som du læser/fortolker.

Læs kortene: Tarotkort læsning kan overordnet set foregå på to forskellige måder; enten som svar på (åbne) spørgsmål eller som åben læsning, der dækker mere bredt over livet nu og her – og i fremtiden. Vil du gerne have svar på specifikke spørgsmål – eller guidning inden for et specielt område af dit liv – er det en fordel at stille et spørgsmål. Spørgsmålet må dog ikke være et ja/nej-spørgsmål, men skal være af åben karakter.

Online gratis tarotkort (gratis spådom) kan også bruges både som svar på spørgsmål og som mere åben læsning. Ønsker du svar på et spørgsmål, stiller du blot spørgsmålet for dig selv, inden du trækker et kort ved at klikke på det.

Tarotkort fremtiden

De fleste, der benytter sig af læsning af tarotkort, vil gerne vide noget om fremtiden. Man kan fristes til at stille spørgsmål som ”Hvornår møder jeg mit livs kærlighed?” eller ”Hvornår får jeg den karrieremulighed, jeg går og drømmer om?”. Det er dog vigtigt, at du spørger i forhold til dig selv og ikke dine omgivelser. Spørgsmålene bør tage udgangspunkt i, hvad DU kan gøre i givne situationer. Spørgsmålene kunne for eksempel lyde ”Hvad kan jeg gøre for at tiltrække mit livs kærlighed?” eller ”Hvad kan jeg gøre for at få den karrieremulighed, jeg går og drømmer om?”.

Ved at tage udgangspunkt i dig selv, og dét du kan gøre for at opnå noget, vil det også være nemmere at overføre svarene eller rettesnorene til noget, du kan gøre i praksis, frem for at du går og venter på noget udefrakommende.

Tarotkort fremtiden

Det er vigtigt at understrege, at tarotkort ikke kan stå alene. De er ikke en altoverskyggende spådom eller et billede af noget skæbnesvangert. De er et redskab til (selv)udvikling. Hvis du får læst eller læser tarotkort og efterfølgende læner dig tilbage og fortsætter som før, vil du ikke opleve nogen udvikling eller ændring. Tarotkortene skal bruges som et springbræt til at udvikle dig og til at foretage ændringer i dit liv – og det er de ændringer, der kan føre til det, du går og drømmer om eller venter på.

Vi håber at vores artikel omkring tarotkort har levet op til dine forventninger. Husk også at tjekke, hvad dit stjernetegn siger om dig i dag samt at læse dagens horoskop her.

PERSONLIGT HOROSKOPBESTIL HER
+