Tegn på blokering i solar plexus chakra – og hvordan du åbner det

Solar Plexus chakraet er det tredje chakra talt fra neden. Mange omtaler det også som værende det midterste chakra, da det forbinder de øvre og nedre chakraer. I praksis er chakraet placeret under solar plexus; cirka fire fingres bredde over navlen.

Hvad står solar plexus chakra for?

Solar Plexus chakra kaldes også for Manipura på sanskrit, hvilket meget passende betyder “navlens juvel” og dermed siger noget om chakraets placering over navlen.

Hvad står solar plexus chakra for?

Solar plexus chakraet er gult; en lys og energisk farve, og chakraet siger da netop også noget om dit selvværd, din selvsikkerhed og dit energiniveau.

Er der balance i dit solar plexus chakra, vil du have et godt selvværd, du vil have tiltro til egne evner og formåen, og du vil i det hele taget have en følelse af mening med din væren i livet.

Ubalance i solar plexus chakra

Et solar plexus chakra i balance vil også kræve, at de nedre chakraer er det, da de danner grundlag for det tredje chakra. Det vil sige, at dit fundament – dit rodchakra – og din lyst – dit hara chakra – er i balance og uden blokeringer.

Omgives dit solar plexus chakra af negativ energi – altså en ubalance – vil du opleve knæk på troen på egne evner, ligesom du kan opleve et dårligere selvværd, stress og kontroltab.

Det er vigtigt for dit velbefindende, at dit solar plexus chakra er i balance, og derfor bør du tage hånd om det, hvis du oplever tegn på ubalancer i chakraet.

Tegn på blokeret solar plexus chakra

Blokeringer og ubalancer i dit solar plexus chakra kan både være tegn på ubalancer i de nedre chakraer, der påvirker solar plexus chakraet, eller skyldes udefrakommende oplevelser.

Psykisk eller fysisk vold er nogle af de oplevelser, der især kan sætte sig i solar plexus chakraet og skade selvværdet, men også karrieremæssige eller familiære nederlag eller uvenskaber kan påvirke.

Det typiske tegn på et blokeret solar plexus chakra er dårligt selvværd; at du har dårlige tanker om dig selv eller dine evner; at du ikke er tilstrækkelig eller god nok. Ofte vil der være en “indre stemme”, der hakker på dig.

Der kan dog også være mere håndgribelige tegn; især hvis chakraet har været blokeret i længere tid:

  • Træthed/uoplagthed
  • Social distance
  • Overspisning/trøstespisning
  • Stress

Det er ikke videnskabeligt bevist, at chakraer kan have indflydelse på helbredet, men netop lavt selvværd øger risikoen for stress, angst, depression og spiseforstyrrelser, som også har andre følgesygdomme.

Det er derfor vigtigt at tage hånd om både energierne omkring chakraet, men også de grundlæggende årsager til det lave selvværd, hvis du oplever tegn på ubalancer.

Hvordan skaber man balance i sit solar plexus chakra?

Noget af det vigtigste i forhold til at skabe balance i dit solar plexus chakra er din selvopfattelse. Det handler om at dreje den og fokusere på det gode, du besidder som menneske.

Nedenfor får du 5 gode øvelser til at skabe balance i dit solar plexus chakra:

  • Evaluer dagen hver aften og skriv 3 gode ting, du gjorde i løbet af dagen. Har du mod på det, så stil dig foran spejlet og sig dem højt til dig selv.
  • Sluk for den negative, indre stemme. Når den kommer – for det gør den – så bed den om at tie stille og forsvinde. Fortæl dig selv, at du ikke behøver at lytte på den.
  • Yd selvomsorg. Gør noget, du har lyst til – hver dag. Du fortjener det. Hvis du forkæler dig selv, vil dit selvbillede blive bedre.
  • Dyrk yoga eller mediter. Begge dele har gode øvelser til at skabe ro og indre balance.
  • Få professionel hjælp fra en healer og/eller en psykolog. En healer kan hjælpe med de indre balancer og vejledning, mens en psykolog kan hjælpe med roden til problemet.

FAQ

Hvad gør solar plexus chakra?

Solar plexus chakra forbinder vores nedre og øvre verden. I praksis betyder det en forbindelse mellem vores behov, følelser og intuition med den mere abstrakte tænkning fra de øvre chakraer.

Hvilket chakra er gult?

Dit solar plexus chakra er gult. Det er en lys og energifyldt farve, der passer godt til chakraet, som i høj grad er dit selvbillede.

Chakra artikler:

Se også: Få lagt et personligt fødselshoroskop , pesonligt årshoroskop eller et parhoroskop og gå ikke glip af dagens horoskop og månedens horoskop

ÅRSHOROSKOPER FOR 2024 LÆS HER
+