I Asien – specielt Sydøstasien – har astrologi helt andre former, end dem vi kender til herhjemme. Det eneste, de to former har til fælles, er stjernetydning, hvilket også er den vigtigste faktor i astrologi set fra et overordnet synspunkt.
I Danmark er astrologers tilgang til stjernetydning pragmatisk sat sammen af frekvenser og ligninger, mens den asiatiske model bruger en masse andre elementer i tydningskunsten. Nogle kender måske allerede til betydningen af vand og jord – mens andre har hørt om de tolv asiatiske stjernetegn, der er markant anderledes end vores. I Asien tæller de bl.a. abe, rotte, slange etc. – mens vi i Danmark har tolv mere lokale dyrearter som stjernetegn. Se oversigten her, hvis du ikke allerede kender den.
I Asien har også naturen en stor indvirken på både stjernetegn og horoskoper. Det er mange ”hellige” planter og træer i f.eks. hinduisme, der har en eller anden vigtig betydning for enten selve stjernetegnet eller horoskoptydningen. Denne kan være sæsonpræget eller afhænge af hyppighed i forekomst.
Kapok og dets betydning i astrologi
Et eksempel på et vigtigt træ er kapoktræet, som primært vokser i asiatiske lande. Kapoktræets fremtoning og størrelse er temmelig bombastisk – træet kan nemlig blive op til 70 meter højt og slå rødder over jordensoverflade. Dets majestætiske fremtoning er sikkert den vigtigste årsag til, at det har fået en så stor status og betydning for orientens astrologi, men kilder fortæller, at der kan være mere i det. Kapok har nemlig særligt fantastiske egenskaber. Dem kan du læse mere om på denne hjemmeside.
Lotus og astrologi
En anden særlig ingrediens i østens mystiske tydningskunst er den blomst, som vi allesammen kender som lutus blomsten. Den åbner og lukker på særlige tidspunkter og netop denne frekvens er en del af tydningskunsten i Indien. Læs mere om lotus blomsten her: https://en.wikipedia.org/wiki/Nelumbo_nucifera.
Den skarpe læser tænker sikkert: Hvorfor bliver der talt om Sydøstasien, når buddhisme en den største trosretning i samtlige sydøstasiatiske lande? Det er der en meget simpel grund til: For hundredevis af år siden var størstedelen af de sydøstasiatiske lande rent faktisk hinduistiske. Buddhismen blev først udbredt i Sydøstasien for 800 år siden. Dette ved vi fra mange forskellige templer og ruiner, der bærer utvetydige præg af hinduisme på både vægmalerier og statuer.
Tingene er ikke altid, som de tager sig ud. Dette er med til at gøre astrologi til et af de mest abstrakte begreber i verden. Faktisk er astrologi ældre end nogen form for religion. Hverken nordisk eller anden mytologi daterer længere tilbage end stjernetydning.