10 fascinerende facts om den fantastiske enhjørning

Vi kender enhjørninger fra eventyr. De er magiske, godhjertede væsener. Men det er ikke kun i eventyr, at enhjørninge findes. Gennem historien er enhjørningen blevet brugt som symboler på blandt andet renhed, godhed og uskyldighed i myter, legender, historier og kunst – og i ældre tid var troen på deres eksistens udpræget.

Tidligere troede de fleste på de betagende væseners egentlige eksistens – og selv den dag i dag, er der en del rundt om i verden, der fortsat er sikre på, at enhjørninger findes – om ikke andet så i den spirituelle verden på lige fod med ånder og engle.

Enhjørninger i drømme eller meditation

I dag er det mest udbredt at tro, at enhjørninger er fabeldyr eller fantasivæsener. Alligevel oplever mange med spirituel eller åndelig kontakt at visualisere enhjørninger i drømme, eller når de mediterer.

Enhjørninger er i den sammenhæng et tegn på, at det er tid til at fokusere på livsglæde, kærlighed eller selvomsorg. Væsenerne er altså en kærlig reminder til at fokusere på det gode i vores liv.

10 sjove facts om enhjørninger

10 sjove facts om enhjørninger

Uanset, om du tror på enhjørningers eksistens, eller du bare gerne vil lære mere om deres historie, får du her de 10 facts.

1. Enhjørninger og regnbuer

I dag er enhjørninger og regnbuer pot og pande. Enhjørninger fremstilles både som legetøj og kunst med regnbuefarvede horn eller hår. Men faktisk er det først i det 21. århundrede, at der er lavet en sammenhæng mellem det mystiske væsen og den flotte regnbue. Måske af kunstneriske årsager.

2. Førhen var en enhjørning en hybrid

I afbildning fra fortiden ligner enhjørninger hybrider af velkendte dyr med en hestekrop, et gedehoved og en løvehale. De er også omtalt i forskellige farver og med og uden vinger. I dag vil de fleste i højere grad tænke på en smuk, hvid hest med et horn i panden.

3. Skotlands nationaldyr er en enhjørning

Det er ikke mange lande, der har et fabeldyr som nationaldyr, men det har Skotland. Og forklaringen er for mange uvis – i hvert fald er den ikke sort på hvid. Mange mener dog, at det skyldes, at enhjørninger er kendt for at være vilde og umulige at tæmme, og at en enhjørning i lænker som nationaldyr derfor er et tegn på enorm magt.

4. Enhjørningehorn blev solgt for skyhøje beløb

Mange lykkejægere har gennem tiden været på jagt efter enhjørningehorn. De var nemlig enorme summer værd før i tiden. Dels bragte de lykke og held, og dels mente man, at de havde en healende virkning.

5. Enhjørnehorn har en healende virkning

Især i datiden, hvor mange troede på det fascinerende væsen, havde man en overbevisning om, at enhjørningehorn havde en healende virkning. Faktisk blev det solgt i pulverform på apoteker helt frem til det 18. århundrede.

6. Enhjørninger kan blive flere hundrede år gamle

Modsat dyr og mennesker, kan enhjørninger efter sigende blive flere hundrede år gamle. De lever i flokke af en 4-5 stykker ude i de dybeste skove – og flokkens leder er den ældste af dem.

7. At se en enhjørning bringer held

Selvom enhjørninger er kridhvide – og dermed skulle være nemme at spotte i skovene – er det langt fra tilfældet, da de er sky og lever for sig selv; primært hvor der ikke kommer mennesker. Måske netop derfor bringer det også held at se ét af de fantastiske væsener.

Faktisk mener man, at det bringer glæde og godt helbred resten af livet, og derfor har mange gennem tiden været på jagt efter at spotte en enhjørning.

8. Enhjørningehorn var fra narhvaler

Mange af de såkaldte enhjørningehorn viste sig at være fundet på strande, og det skyldes, at de slet ikke var fra enhjørninge, men fra narhvaler. Vikingerne solgte bevidst horn fra narhvaler som værende enhjørningehorn.

9. Marco Polo så enhjørninger

På sine rejser påstod Marco Polo at have set adskillige enhjørninger. Han var dog ikke det mindste fascineret over deres fremtoning og beskrev dem i stedet som robuste og grimme. Senere fandt man frem til, at han formodentlig havde set asiatiske næsehorn.

10. Genghis Khans tilbagetogt skyldtes en enhjørning

Genghis Khan havde alle muligheder for at erobre Indien, og selv i dag er det et stort mysterium, hvorfor han lod være. Sagnet siger, at det skyldtes en grøn enhjørning, der mødte ham ved grænsen til Indien og bad ham om at tage hjem.

FAQ

Hvad betyder en enhjørning?

Ordet “enhjørning” betyder “en hornet” og er betegnelsen for det, de fleste i dag vil kalde et fabeldyr; altså en hvid hest med et langt horn i panden.

Hvad hedder en enhjørning med vinger?

En enhjørning er en hest med horn i panden, hvorimod en hest med vinger kaldes Pegasus. Indimellem bruges hybrider i kunstneriske sammenhænge.

Se også: Få lagt et personligt fødselshoroskop , pesonligt årshoroskop eller et parhoroskop og gå ikke glip af dagens horoskop og månedens horoskop

ÅRSHOROSKOPER FOR 2024 LÆS HER
+