Hvad er soulmates – og hvordan du finder din eneste ene?

I kærlighedens tegn stræber vi alle efter at finde den eneste ene; vores soulmate. Dén person, som vi hverken kan eller vil leve uden.

Soulmates betydning: En soulmate er en person, du føler dig dybt forbundet til. En person, der lige så vel kunne være en del af dig selv, og som har en livsændrende effekt på dig.

Vi er inspireret af et utal af romantiske komedier og lovestories, og de fleste af os higer efter at finde den person, der kan være ying til vores yang. Men findes soulmates overhovedet i den virkelige verden?

Ja, det gør de – også ifølge flere eksperter, herunder bl.a. familie- og ægteskabspsykolog Dr. Michael Tobin. Soulmates er ikke videnskab. Det handler om at finde en person, man er på bølgelængde med på flere planer. En person, der bliver en rejsepartner på livets rejse.

Om eksperten: Dr. Michael Tobin er familie- og ægteskabspsykolog med mere end 40 års erfaring på området. Han er desuden grundlægger af siden WholeFamily.com, og så har han udgivet flere bøger.

To sjæle der drages mod hinanden

To sjæle der drages mod hinanden - soulmates

Meget passende på ordet “soulmate” er der tale om to sjæle, der drages mod hinanden. Sammenstødet kan virke uundgåeligt, men kan variere fra et stormfuldt, kortvarigt møde, til en langvarig, romantisk relation.

Selvom soulmates i den spirituelle verden drages imod hinanden, er det ikke altid, at timingen er der, for at de forbindes og forbliver sammen. Personlige barriere kan medvirke, at dét, der havde potentiale til noget stort, aldrig blev det – eller først bliver det en gang i fremtiden.

Hvornår ved du at du har mødt din soulmate?

Er du i tvivl, om du har mødt din soulmate, er det nok ikke tilfældet endnu. Ifølge Michael Tobin bør du dog ikke mistet modet. Hans hypotese er nemlig, at vi alle potentielt set har mulighed for at møde vores soulmate – eller i hvert fald én af dem.

Modsat mange andre mener Michael Tobin nemlig, at vi sagtens kan have flere forskellige soulmates igennem livet, og at det ikke er alle soulmates, der er romantiske. Soulmates dækker snarere over folk, vi møder, som får en livsændrende betydning for os.

I daglig tale er en soulmate dog en romantisk relation, og det er dén version, vi vil holde fast i her. Du kan dog godt have forskellige soulmates i forskellige faser af dit liv.

Michael Tobin

En del af dét at møde din romantiske soulmate handler om indstillingen til at indgå i et parforhold. Det handler om at indse, at en soulmate ikke er en person, der opfylder alle dine behov, men en ligeværdig relation, hvor I hver især har lyst til at give, snarere end at modtage.

Se også: Passer i sammen? Få lagt et parhoroskop her

Hvordan ved man at han er den eneste ene?

Måske har du følelsen af, at ham, du er sammen med, er den eneste ene? Men hvordan kan du vide det med sikkerhed? Den umiddelbare forelskelse kan for mange forveksles med den helt store kærlighed, men forholdet står først rigtig sin prøve, når hverdagen rammer, og de fleste sommerfugle er forduftet.

Relateret: Læs dagens kærligheds horoskop

Det er svært at sætte ord på de følelser, der tilsammen vidner om den eneste ene. Michael Tobin hjælper os dog på vej i hans hypotese, om at soulmates føler hinandens smerte. Der er ikke kun tale om empati, men en følelse af at tage smerten på sig. Det gælder naturligvis også den anden vej i forhold til glæde, men glæde er altid mere smittende.

Får du lyst til at græde, når han græder? Får du ondt i maven, hvis han har det psykisk skidt? Så er der en god chance, for at du har mødt din soulmate.

Hvornår finder jeg den eneste ene?

Der er ifølge Michael Tobin ikke et rigtigt tidspunkt i livet til at møde den eneste ene. Nogle møder deres soulmates tidligt, andre møder dem først i alderdommen. Og så er det dét, der er meningen.

En gymnasiekæreste var måske ikke din soulmate i ungdommen, men måske når I mødes 15 år senere, er I det helt rigtige sted i livet til at møde hinanden på en helt anden måde, og på den tid, der i mellemtiden er gået, er I vokset mod hinanden og er blevet soulmates.

Langt hen ad vejen handler det altså om, at du skal være klar og åben for den store kærlighed. Måske mødes I tilfældigt i toget, og der er en umiddelbar og gensidig tiltrækning, men måske kender I allerede hinanden og har gjort det længe uden at være åbne over for kærligheden.

Hvordan føles en soulmate?

En soulmate giver en følelse af en dybere forbindelse; en samhørighed. Med den samhørighed følger der typisk ro og tryghed. Der er ikke anledning til at føle usikkerhed eller jalousi. I ved, hvor I har hinanden, I er gode til at respektere hinanden, give plads og anerkende.

Der findes dog flere typer af soulmates. Nogle kommer med dét formål at ryste os i vores grundvold, så vi kommer ud af vores comfortzone og skifter retning. Dén slags møder med soulmates går sjældent stille for sig. Til gengæld glemmer du dem ikke.

Det er dog vigtigt at vide, at kærlighed ikke er givet. “Græsset er grønnest dér, hvor du vander det”. Du kan altså sagtens være sammen med din soulmate, uden at du – eller I – er åbne over for forståelsen af kærlighed og hinanden, og dermed får du ikke følelsen af, at det er den eneste ene.

Hvorfor mødes soulmates?

Den spirituelle forklaring på, hvorfor soulmates “på magisk vis” mødes er, at det er aftalt på forhånd. At du med alle dem, du gennem livet møder, og herunder især din soulmate, har lavet aftalen på forhånd, inden I blev inkarneret til jorden.

Selvom bevidstheden har glemt aftalerne, findes de stadig. Og derfor er det uundgåeligt, at de aftaler bliver indfriet. I mødes, når I har brug for det, og når det giver mening i forhold til jeres personlige ståsteder i livet.

Læs også: Guide til spirituelle tegn

Det er også forklaringen på, hvorfor du kan føle, at du genkender visse mennesker, eller at der opstår en stærk tiltrækning helt fra start. I kender hinanden på forhånd.

Se også: Få lagt et personligt fødselshoroskop , pesonligt årshoroskop eller et parhoroskop og gå ikke glip af dagens horoskop og månedens horoskop

ÅRSHOROSKOPER FOR 2024 LÆS HER
+