Hvad er mit månetegn?

Selvom dit stjernetegn tager udgangspunkt i dit soltegn, så har dit månetegn - og ascendanten - også meget at sige for billedet af både dit horoskop og din måde at være i verden på.

  • Soltegnet er din kernepersonlighed
  • Ascedanten er din personlighed udadtil
  • Månetegnet fortæller om dit følelsesmæssige og relationelle liv

Selvom månetegnet langt fra er lige så kendt og anerkendt som soltegnet, har det indenfor astrologiens verden stort set lige så stor indflydelse på din personlighed og identitet.

Det kan derfor være rart at kende alle aspekter af dit horoskop og din personlighed for at få en bedre selvindsigt- og forståelse.

Vigtigheden af månetegnet

Månetegnet bestemmes af den måde, månen var placeret, da du blev født. Nogle vil beskrive det som sjælen af din identitet, da månetegnet afspejler dit indre følelsesliv og måden, hvorpå du omgås andre mennesker.

Selvom månetegnet optræder indadtil, har det stor effekt på dén person, du er, og den måde, du træder i verden på. I nogle tilfælde er månetegnet det samme som soltegnet, og i så fald vil du ofte optræde udadtil, som du føler indadtil. Men i andre tilfælde er der store forskelle mellem måne- og soltegn.

At få klarlagt både månetegn, soltegn og ascedant kan give svar på, hvorfor dele af din personlighed overhovedet ikke stemmer ens med dit stjernetegn, da stjernetegnet jo kun er baseret på soltegnet.

Find dit månetegn

Månen bevæger sig hurtigere end solen, og derfor skifter tegnene også hurtigere ved månetegn end ved soltegn. Det forklarer også, hvorfor du godt kan være født i ét soltegn og i et andet månetegn.

Månetegnet skifter cirka med 2,5 dages mellemrum, hvor soltegnet kun skifter cirka én gang om måneden.

Månetegn i Vædderen

Vædderen er utålmodighed og har hele tiden fokus mod det næste, der skal komme. Det er svært for Vædderen at leve i nu’et. De er drevet af en indre ild, der vil have dem fremad - hurtigt.

Månetegn i Tyren

For Tyren er familien noget af det vigtigste. Personer født i Tyrens månetegn har en stærk vilje, der får dem til at nå deres mål, men som samtidig er umulige at få til at gøre noget. De har behov for at føle stabilitet og tryghed, hvilket ofte kommer til syne i “redebyggeri”.

Månetegn i Tvillingerne

I sociale sammenhænge er Tvillingerne vittige og charmerende, men de har deres “downs”, hvor de kan føle sig irritable og i dårligt humør. Personer født i Tvillingernes månetegn har et behov for at følge med i alt og for store mængde mental stimuli.

Månetegn i Krebsen

Krebsen har en stor indlevelsesevne og empati for andre, de husker godt, og de er er tæt knyttet til både familie og hjem. Personer født i Krebsens tegn er konfliktsky og forsøger at glatte ud og passe på.

Månetegn i Løven

Løven er familiemenneske men i et sådant perspektiv, at de gerne vil hjælpe deres nærmeste - også selvom de ikke er blevet spurgt. De kan se det overordnede billede, som de gerne vil vise andre, og de kan godt lide opmærksomhed og anerkendelse.

Månetegn i Jomfruen

Jomfruen er ordensmenneske og kan lide at have styr på både familie, hjem og økonomi. Personer født i Jomfruens månetegn kan godt lide at ordne ting for andre i behovet for anerkendelse og ros.

Månetegn i Vægten

Vægten har et stærkt behov for at være i et forhold. Personer født i Vægtens månetegn har behov for at dele livet med en partner. De er sympatiske, omsorgsfulde og sociale af natur.

Månetegn i Skorpionen

Skorpionen er en god menneskekender og kan se direkte igennem folk; ind bag facaden. De er intensive og følelsesmæssigt involveret i alt, de gør, og de trives bedst med et liv fyldt med oplevelser.

Månetegn i Skytten

Skytten har brug for frihed og plads. De er venlige, sociale og nemme at omgås, men personer født i Skyttens månetegn har brug for at være deres egen herre og bryder sig ikke om at blive bestemt over. De trives bedst med et aktivt liv med rejser, oplevelser og nye mennesker.

Månetegn i Stenbukken

Stenbukken kan sagtens have et turbulent indre følelsesliv, men på overfladen er de altid i balance og stabile. Det gør dem meget tillidsfulde. Personer født i Stenbukkens månetegn foretrækker klare rammer og sætter realistiske mål for sig selv.

Månetegn i Vandmanden

Vandmanden er observant af mennesker. De nyder at dykke ned i, hvorfor mennesker gør, som de gør. Personer født i Vandmandens månetegn kan være generte - især som unge - men udvikler sig til stærke, selvstændige og unikke personligheder.

Månetegn i Fisken

Fisken er meget intuitiv og empatisk. Personer født i Fiskens månetegn formår altid at se tingene fra andres vinkel, men tager også let andres følelser på sig. De er meget drømmende af natur, men kan have svært ved at virkeliggøre drømmene.

Beregn månetegn her:

What’s My Moon Sign? | Cafe Astrology .com

Vil du gerne gå mere i dybden med både dit månetegn, soltegn og ascedant, kan du med fordel få lagt et personligt horoskop.

Se også: Få lagt et personligt fødselshoroskop , pesonligt årshoroskop eller et parhoroskop og gå ikke glip af dagens horoskop og månedens horoskop