Gør dit næste spil Sandhed eller Konsekvens til en sjov og uforglemmelig aften med vores gode råd

Til enhver (før)fest hører der sig sjove selskabslege – og der er “Sandhed eller Konsekvens” et oplagt valg. Legen kræver ingen forberedelse, og så snart alle har fyldte glas, kan I gå i gang.

“Sandhed eller Konsekvens” regler

Reglerne er super simple i “Sandhed eller Konsekvens”, og det er en fordel, når der (ofte) er alkohol involveret i legen.

I sætter jer i en rundkreds – eller om et bord – og den første deltager starter med at spørge sidemanden om “Sandhed eller Konsekvens”.

  • Vælges sandhed: Skal spørgeren finde på et spørgsmål at stille, som vedkommende skal svare på (i nogle versioner er det kun ja/nej-spørgsmål, så det skal I lige aftale på forhånd).
  • Vælges konsekvens: Skal spørgeren finde på en opgave, som vedkommende skal udføre nu og her.

Nægter vedkommende at svare på spørgsmålet eller at udføre konsekvensen, skal han/hun tage en tår af sin drink – eller bunde – afhængigt af, hvad I aftaler.

Herefter spørger dén person, der lige er blevet spurgt, nu sin sidemand til modsatte side, og sådan fortsættes der rundt i kredsen eller om bordet, indtil I ikke gider mere. Eftersom I sidder i en rundkreds, kan personer, der ikke gider mere eller lige skal på toilettet, blot springes over, uden at det ødelægger legen.

Legen der kan bruges til at tage næste skridt

“Sandhed eller Konsekvens” skaber dels grundlag for sjove historier og motionering af lattermusklerne, men lader også deltagerne lære hinanden bedre at kende og ikke mindst udfordre hinanden.

Legen har det twist, at spørgsmål og konsekvenser med fordel kan bruges til det næste romantiske skridt. Du kan altså med fordel hjælpe din veninde ved at udfordre hendes flirt til at give hende et kys – eller få sandheder på bordet om ham, du måske selv er lidt interesseret i.

Lad tilfældighederne råde

Spørgsmål og konsekvenser kan hurtigt blive personlige; især når alkoholen gør sit indtog. Sådan behøver det heldigvis ikke at være. Det skal være rart for alle at være med, og derfor kan legen leges på en mere sjov og tilfældig måde. Det kan gøres på to måder:

  • Via en Sandhed og Konsekvens app
  • Via på forhånd nedskrevne spørgsmål og konsekvenser, der trækkes fra en skål

Der findes forskellige apps på markedet, der både er gratis og mod betaling. Her er det om at prøve sig lidt frem og gå efter de gode anmeldelser.

Vælger I at skrive spørgsmål ned på forhånd, kan I enten være nogen, der står for det, eller I kan starte aftenen ud med, at alle laver en håndfuld spørgsmål og konsekvenser til skålene.

Det er en fordel med to skåle; én til sandhed og én til konsekvenser.

Du finder nogle gode lister med spørgsmål her:

Kombinér med “Flaskehalsen peger på”

Hvis I gerne vil undgå, at det kun er én, der stiller spørgsmål til den samme person i hver runde, kan I kombinere “Sandhed og Konsekvens” med “Flaskehalsen peger på”. I skal altså bruge en flaske (vinflasker i glas snurrer bedst), som I drejer, og så er det tilfældigt, hvis tur, dét er.

Her risikerer samme person at svare på spørgsmål eller udføre konsekvenser flere gange indenfor kort tid, mens andre sidder over – til gengæld bliver det ikke nær så personligt, hvem der spørger, og hvem der svarer, hvilket ofte bliver en bedre oplevelse.

Det handler om at være ærlig

Hvis legen skal give mening og være rigtig sjov, handler det om at svare ærligt på spørgsmålene. Det hjælper alkoholen typisk lidt på.

Hvis alle alligevel sidder og lyver, giver spillet ikke den store mening – og eftersom man gerne må melde “pas” på sandheder og konsekvenser ved at drikke eller bunde – afhængigt af de regler, I aftaler på forhånd, behøver ingen at sige eller gøre noget, de oprigtigt ikke har lyst til.

Se også: “Jeg har aldrig” spørgsmål – Find 97 af de sjoveste her

Se også: Få lagt et personligt fødselshoroskop , pesonligt årshoroskop eller et parhoroskop og gå ikke glip af dagens horoskop og månedens horoskop

ÅRSHOROSKOPER FOR 2024 LÆS HER
+