Hvorfor snorker kvinder? 5 grunde til at kvinder snorker

Hvis du beder folk om at forestille sig et typisk billede af en snorker, vil de fleste forestille sig en mand. Mænd er mere tilbøjelige til at snorke end kvinder. Dog betyder det ikke, at kvinder slet ikke snorker.

Rent faktisk siges det, at omkring 40 % af kvinder mellem 40 og 65 år snorker. Til sammenligning er der omkring 60 % af mænd i samme aldersgruppe, der snorker. Selvom der er flere mænd end kvinder, der snorker, er det et generelt problem.

Men hvorfor snorker kvinder? Og hvad kan der gøres ved det, hvis du som kvinde snorker? Det kan du få svaret på ved at læse med videre her.

Derfor snorker kvinder

Der findes flere faktorer, som kan forårsage snorken hos kvinder. Disse faktorer inkluderer:

  • Vægtøgning

Vægtøgning er en af ​​de mest almindelige årsager til høj snorken hos en kvinde. Snorken og vægtøgning er generelt tæt forbundet. Overdreven vægtøgning kan føre til en ophobning af hud omkring halsområdet. Denne mængde af overskydende fedt kan være med til at indsnævre luftvejene, hvilket forårsager en hindring i luftstrømmen. Det kan ende med at føre til snorken.

  • Udmattelse

Hvis en kvinde er meget udmattet, begynder halsmuskelvævet at slappe mere af, hvilket kan tage snorken til et helt nyt niveau.

  • Overgangsalderen

På grund af en ubalance i hormoner i overgangsalderen oplever rigtig mange kvinder problemer som hedeture, søvnløshed, humørforstyrrelser og søvnforstyrret vejrtrækning. Søvnproblemer kommer generelt med snorken.

Desuden kan hormonelle ændringer forårsage snorken. I et studie fra 2017 fandt de eksempelvis ud af, at procentdelen af kvinder med snorken var størst blandt de kvinder, der var ældre end 50 år, samt kvinder, der var i overgangsalderen.

  • Obstruktiv søvnapnø

Obstruktiv søvnapnø vil sige, at den øvre del af luftvejene spærres i omkring 10 sekunder eller i længere tid under søvnen. I nogle tilfælde kan det sagtens ske, at det varer længere end et helt minut. Obstruktiv søvnapnø kan sagtens forårsage snorken, og rent faktisk er uregelmæssig snorken et af de vigtigste symptomer på søvnapnø.

  • Graviditet

Hvis du er gravid og pludseligt begynder at snorke, er det ikke unormalt. Rigtig mange gravide kvinder oplever, at de snorker på grund af en tilstoppet næse eller en øget maveomkreds. Når du er gravid, så udvider blodkarrene i næsehulen sig. Dette fører til en tilstoppet næse, hvilket forårsager snorken. I et studie fra 2014 fandt de, at snorken øges under graviditeten. Denne øgning af snorken er forbundet med søvnighed, højere BMI i starten af graviditeten og højere forekomst af ødem, men ikke med vægtøgning.

Ovenstående er nogle af de mest almindelige årsager til, hvorfor en kvinde snorker. Hvis du oplever, at det bliver værre, kan det være en god idé at konsultere din læge for at se, om der er et underliggende helbredsproblem eller lignende.

Tips til at forebygge snorken

Selvom kvinder har en lavere risiko for at snorke end mænd, er det stadig en fordel at vide, hvordan man kan reducere snorken hos kvinder. Bemærk, der er ingen specifikke midler til snorken for kvinder.

De fleste anbefalinger og midler mod snorken gælder for både mænd og kvinder. Du kan blandt andet reducere snorken på følgende måder:

  • Prøv forskellige midler mod snorken – I dag findes der et hav af forskellige midler mod snorken, som du kan afprøve. Det kan være alt lige fra en snorkeskinne til et snorkeplaster, en snorkespray og mange flere. Vil du læse mere om disse forskellige midler mod snorken, kan du klikke ind her på stopsnorken.nu
  • Skift din sovestilling – Hvis du sover på ryggen, kan det være en fordel at skifte din sovestilling. Det forværrer nemlig snorken at sove på ryggen, hvorfor du i stedet bør prøve at sove på siden. Du kan eksempelvis investere i en antisnorkepude, hvis du oplever, at det er svært at ændre din sovestilling.
  • Undgå ekstra vægtøgning – Som vi tidligere har beskrevet, kan overvægt forårsage snorken. Derfor er det en god idé at undgå ekstra vægt. Er du overvægtig, kan et vægttab muligvis være med til at reducere snorken.
  • Undgå dehydrering – Det lyder måske for godt til at være sandt, men du bør sørge for at være godt hydreret, da det også kan afhjælpe snorken. Dehydrering er nemlig med til at gøre slimsekretion i mund og svælg tykkere, hvilket kan føre til snorken. Derfor bør du drikke rigeligt med væske.
  • Drik ikke alkohol før sengetid – Når du har drukket alkohol, fører det til, at du har mindre kontrol over din tunge samt dine halsmuskler. Det resulterer i, at dine halsmuskler vibrerer mere, når du trækker vejret. Og jo flere vibrationer der er, jo højere vil din snorken også være.

Nu kender du til de mest almindelige årsager til snorken hos kvinder, samt hvad der kan være med til at forebygge snorken. Det kan være en fordel at prøve flere af disse løsninger for at finde den rette for dig.

Se også: Få lagt et personligt fødselshoroskop , pesonligt årshoroskop eller et parhoroskop og gå ikke glip af dagens horoskop og månedens horoskop

PERSONLIGT HOROSKOPBESTIL HER
+