5 sikkerheds-tips til mobilen du bør kende til

Næsten alt er muligt med en smartphone eller tablet. De er i dag blevet så kraftfulde, at det er ligesom at have en lille computer, som du kan tage med overalt. Dette betyder dog på den anden side også, at de har de samme svagheder som computere, når det kommer til sikkerhed.

Din data kan nemt stjæles, når du forbinder din smartphone eller tablet til offentlige netværk, hvad enten det er 3G, 4G eller Wi-Fi.

Derfor er det en god idé at lære nogle nyttige tips til at holde dine mobilenheder sikre:

1. Kryptér dine internetdata med en VPN

Det er desværre meget let at aflytte offentlige Wi-Fi netværk, og man kan ikke stole på alle udbydere af offentlige netværk.

Derfor er det en god idé at bruge en VPN-service til at kryptere dine internet-data for at holde det beskyttet mod at blive aflyttet af tredjeparter, når du bruger et offentligt netværk.

En VPN er også god når du f.eks gerne vil se dansk TV i udlandet, se Amerikansk Netfilx fra Danmark eller bare generelt gerne vil have, at du er anonym når du surfer rundt på nettet.

2. Vær forsigtig med, hvilke apps der har adgang til dine data

En af de bedste ting ved mobiltelefoner er alle de apps, du kan downloade. Næsten enhver kan oprette en app og sætte den til salg i app-butikkerne (app store og Google Play store) – men hvad fortæller det dig egentlig om kvaliteten og sikkerheden af disse apps?

Især Android er kendt for at lade internetiltsluttede apps køre i baggrunden, som derefter muligvis får adgang til data som f.eks. din placering og dine billeder. Dette er slemt nok i sig selv, men de bruger også en stor mængde data, som bliver trukket fra din månedlige datagrænse!

Brug derfor kun velansete apps og gennemgå deres tilladelser regelmæssigt for at sikre, at de kun har adgang til de data, du forventer, at de skal have.

3. Opret et kodeord

Din mobilenhed indeholder alle dine private samtaler, kontakter og meget andet. Hvis nogen stjæler den eller vil tage et hurtigt, nysgerrig blik, mens den ligger på køkkenbordet, kan de nemt se alle dine oplysninger.

Dette kan dog nemt undgås, hvis du opretter et kodeord på din enhed. Du kan indstille din enhed således, at den kræver et kodeord hver gang, du bruger den.

Mange telefoner giver dig mulighed for at låse din telefon op med dit fingeraftryk eller dit ansigt. Det kan være praktisk men er ikke lige så sikkert som et kodeord.

4. Root ikke din enhed

At “roote” eller “jailbreake” din telefon fjerner standard sikkerhedsfunktioner, hvilket muligvis kan give apps adgang til private data, f.eks. dine SIM-kortoplysninger, og hvilke antenner du opretter forbindelse til.

5. Beskyt mod malware

Skadelig software findes ikke kun på computere, men også på mobile enheder. De er ofte forklædt som kloner af populære apps og har som mål at stjæle data som kontooplysninger. Derudover kan de også installere andre apps uden tilladelse eller udføre andre uønskede handlinger.

Så vær opmærksom på og forsigtig med hvilke apps du installerer, og som du giver adgang til din telefon. Hvis du kommer i tvivl, kan du nulstille din telefon, så dens operativsystem bliver stillet tilbage til de originale fabriksindstillinger.

Bonus tip: Lad ikke Bluetooth være tændt

Bluetooth kan udgøre en potentiel risiko for din telefons sikkerhed, da funktionen tillader fjernforbindelser til din telefon. Derfor bør du kun have Bluetooth tændt, når du rent faktisk bruger funktionen. Det hjælper også med at spare på batteriet!

Se også: Få lagt et personligt fødselshoroskop , pesonligt årshoroskop eller et parhoroskop og gå ikke glip af dagens horoskop og månedens horoskop

Modtag dit horoskop på mail hver morgen - gratis

Du får også: 

⭐ Månedlig lodtrækning om personligt horoskop (værdi 235 kr.)

⭐ Ugens & månedens horoskop 

⭐ Mere indsigt i dit stjernetegn

 

100% gratis & ingen spam